Световните мистерии: Островът, където изчезват хора…

Има много мистериозни места по света, на които се случват странни и необясними събития.

В допълнение към различни странни явления, като странни светлини и обекти във въздуха, изчезванията не са рядкост на такива места.

Остров Envaitenet също е известен с това. На картите той се нарича „Южен“. Местното му име означава „остров, от който никой не се връща“. Намира се в средата на езерото Рудолф, Кения.

Този остров е много лесен за достигане дори на обикновен сал. Никой не живее на него и дори изследователи на свръхестественото не го посещават.

Твърди се, че човек не бива да остава дълго на този остров, защото може и да не се върне. Местните жители казват, че в древни времена е имало цяло село, а след това, през 1630 г., всички, които живеели в него, изведнъж изчезнали.

Според някои поверия на острова има огнена пещера, която привлича хората и в която те изчезват завинаги.

Но има и други мнения за случващото се на мистериозния остров. В различни периоди се появявали смелчаци, които се опитвали да се установят на острова.

Туземци  от племето елмоло били в състояние да поживеят на острова известно време и като че ли всичко с тях било наред. След това изведнъж заселниците спрели да се появяват на брега и когато жителите на друго село отишли да посетят своите съседи се оказало, че островът отново е пуст. В същото време къщите и вещите им били недокоснати.

През осемнадесети век от острова се заинтересували холандски и немски изследователи. Те не послушали местните жители и отишли там. Повече никой не ги видял. Последният път изследователите посетили острова през 1935 г.

Английски учени, водени от Вивиан Фуш, пристигнали на острова и двама от тях тръгнали из него. След като не получил никакви новини от тях, Фуш изпратил спасителна група, но тя не намерила нищо. Изпратен бил и самолет, който два дни изследвал острова, без да намери признаци на човешко присъствие. Изчезналите европейци така и не били намерени.

Огромни награди били предложени на местните племена за да намерят изследователите, но те отказали да помогнат. В момента на острова могат да се видят само крокодили, змии и диви кози.

e-chronicles

© 2019 druginovini.com All rights reserved!

А. Азимов: Луната съвсем не е това, което казва науката

Добре известният американски писател-фантаст и учен Айзък Азимов обръщал внимание на някои от „странностите“ на Луната, които му позволявали да предполага, че нашият „космически съсед“ вероятно не е естествен (космически)… Continue reading „А. Азимов: Луната съвсем не е това, което казва науката“

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща да разсекрети документите за убийството на Кенеди

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се съгласи да разсекрети  документите  от Националния архив, свързани с разследването на убийството на 35-ия президент на Америка  Джон Кенеди. Това той написа в  своя… Continue reading „Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща да разсекрети документите за убийството на Кенеди“

Още по темата в нашата страница:


© 2019 druginovini.com All rights reserved!

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *