Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща да разсекрети документите за убийството на Кенеди

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се съгласи да разсекрети  документите  от Националния архив, свързани с разследването на убийството на 35-ия президент на Америка  Джон Кенеди. Това той написа в  своя Twitter в събота, 21 октомври.

„В  условия  на  получаване на допълнителна информация,  аз като президент,  ще позволя да се разкрият толкова дълго време блокираните и засекретени документи за Джон Фицджералд Кенеди“, – написа  Тръмп.

Преди това Politico,   цитирайки източници в президентската администрация,  заяви, че той може да блокира предстоящата публикация. Според изданието върху държавния глава оказва натиск  ЦРУ, а в  Белия дом се опасявали, че разкриването на информацията може да навреди на  националната сигурност.

На 26 октомври Националният  архив на САЩ трябва да публикува  около 3,1 хиляди секретни документи, както и около 30 хиляди страници, които преди това се  обнародваха  само частично. Гриф на секретност в продължение на 25 години бе поставен на  всички документи, съдържащи информация за убийството на Кенеди, с указ на Джордж Буш-старши през 1992 година.

Джон Кенеди ръководи САЩ малко повече от две години и бе  смъртоносно ранен по време на пътуване в Далас на 22 ноември, 1963 г.. Според официалната версия, убиец е  Лий Харви Осуалд, който действа самостоятелно и стреля по президента със  снайпер от голямо разстояние. Обстоятелствата, свързани със смъртта на президента, все още предизвикват спорове.

 

Тръмп е последният президент на САЩ – пише в една много стара, мистериозна фантастична книга (видео)

От момента, в който  Доналд Тръмп само  обяви кандидатурата си за президент на САЩ, към него бяха приковани милиони очи, на които не  им убягна факта, че с фигурата на бъдещия президент на САЩ са  свързани много странни, понякога мистични факти. Като този, че  кандидатът за президент Доналд Тръмп и съперничката  му Хилъри Клинтън, се споменават във филма “Умирай трудно 3”: Персонажи с името Тръмп също така присъстват и  в няколко други американски филми: На много странните  и мистериозни стенописи в не по-малко странното и загадъчно летище Денвър (Denver International…

Read More

 

Елитният банкер Р. Бернар, разобличил дейността на илюминатите, е намерен мъртъв при мистериозни обстоятелства (видео)

Роналд Бернар, елитен холандски банкер, който разкри финансовата индустрия на илюминатите в поредица телевизионни интервюта, беше открит мъртъв във Флорида. Той е бил на 61 години, съобщава newspunch.com. Бернард, който е бил на 61 години, е живял в Себринг, Флорида, през последната година след брака си с американка. От офиса на шерифа в окръг Highland заявиха, че Роналд Бернар се е обадил на 911 в 3:46 часа, като е казал, че се е изгубил след като тръгнал на разходка в 1 час. Това се е случило в резерват в западната…

Read More

Радиоактивен йод-131 е открит в атмосферата над Европа

В  атмосферата над Европа е открит радиоактивен йод-131 с неизвестен произход. Замърсяването е засегнало огромна площ. Експерти отбелязват, че с оглед на полуразпада на изотопа, изпускането на радиоактивния материал е станало наскоро. Но къде – засега е  мистерия. loading… Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *