Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща да разсекрети документите за убийството на Кенеди

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се съгласи да разсекрети  документите  от Националния архив, свързани с разследването на убийството на 35-ия президент на Америка  Джон Кенеди. Това той написа в  своя Twitter в събота, 21 октомври.

„В  условия  на  получаване на допълнителна информация,  аз като президент,  ще позволя да се разкрият толкова дълго време блокираните и засекретени документи за Джон Фицджералд Кенеди“, – написа  Тръмп.

Преди това Politico,   цитирайки източници в президентската администрация,  заяви, че той може да блокира предстоящата публикация. Според изданието върху държавния глава оказва натиск  ЦРУ, а в  Белия дом се опасявали, че разкриването на информацията може да навреди на  националната сигурност.

На 26 октомври Националният  архив на САЩ трябва да публикува  около 3,1 хиляди секретни документи, както и около 30 хиляди страници, които преди това се  обнародваха  само частично. Гриф на секретност в продължение на 25 години бе поставен на  всички документи, съдържащи информация за убийството на Кенеди, с указ на Джордж Буш-старши през 1992 година.

Джон Кенеди ръководи САЩ малко повече от две години и бе  смъртоносно ранен по време на пътуване в Далас на 22 ноември, 1963 г.. Според официалната версия, убиец е  Лий Харви Осуалд, който действа самостоятелно и стреля по президента със  снайпер от голямо разстояние. Обстоятелствата, свързани със смъртта на президента, все още предизвикват спорове.

 

Тръмп е последният президент на САЩ – пише в една много стара, мистериозна фантастична книга (видео)

От момента, в който  Доналд Тръмп само  обяви кандидатурата си за президент на САЩ, към него бяха приковани милиони очи, на които не  им убягна факта, че с фигурата на бъдещия президент на САЩ са  свързани много странни, понякога мистични факти. Като този, че  кандидатът за президент Доналд Тръмп и съперничката  му Хилъри Клинтън, се споменават във филма “Умирай трудно 3”: Персонажи с името Тръмп също така присъстват и  в няколко други американски филми: На много странните  и мистериозни стенописи в не по-малко странното и загадъчно летище Денвър (Denver International…

Read More

 

Елитният банкер Р. Бернар, разобличил дейността на илюминатите, е намерен мъртъв при мистериозни обстоятелства (видео)

Роналд Бернар, елитен холандски банкер, който разкри финансовата индустрия на илюминатите в поредица телевизионни интервюта, беше открит мъртъв във Флорида. Той е бил на 61 години, съобщава newspunch.com. Бернард, който е бил на 61 години, е живял в Себринг, Флорида, през последната година след брака си с американка. От офиса на шерифа в окръг Highland заявиха, че Роналд Бернар се е обадил на 911 в 3:46 часа, като е казал, че се е изгубил след като тръгнал на разходка в 1 час. Това се е случило в резерват в западната…

Read More

Радиоактивен йод-131 е открит в атмосферата над Европа

В  атмосферата над Европа е открит радиоактивен йод-131 с неизвестен произход. Замърсяването е засегнало огромна площ. Експерти отбелязват, че с оглед на полуразпада на изотопа, изпускането на радиоактивния материал е станало наскоро. Но къде – засега е  мистерия. loading… Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *