В ЕС ще бъде създадена Европейска прокуратура

В ЕС ще бъде създадена нова структура, като дискусиите за нея  продължиха няколко години. В четвъртък, 5 октомври, депутатите гласуваха в подкрепа на създаването на прокуратура на  ЕС, която ще се занимава, по-специално, със злоупотреби с бюджетни средства на Европейския съюз и трансграничните измами с ДДС в голям мащаб.

Сега наказателното преследване на тези престъпления се извършва на национално ниво.

Според плановете, Европейската прокуратура ще започне да работи  през 2020 г. в Люксембург, в създаването и ще участват 20 страни от ЕС, включително Германия. Всяка страна ще изпрати по един прокурор във ведомството. По-късно и други държави от ЕС ще могат да се включат в работата на прокуратурата.

Министърът на правосъдието на Германия Хайко Мас приветства създаването на Европейската прокуратура. Според него,  националните и европейски мерки по наказателно преследване ще станат по-ефективни в бъдеще.

DW

=================
Чакаме Европейско министерство на истината……

 ЕКСТРАОРДИНАРНО ОЛИГАРХИЯ 

Интересни неща се случват в Европа!

Интересни неща се случват в Европа. На теб, като гражданин на страна от ЕС ще ти вземат биометрични данни, ще те чипират, ще ти вземат днк проба,кръв, урина и гръбначна течност, на летището ще проверят и в белъото и пастата за зъби дали не носиш нещо опасно и чак тогава ще те пуснат на летището във Франкфурт за да влезнеш в Германия. А там, оправяй се сам. Ако си гладен, жаден, депресиран или ограбен, твоя си работа, оправяй се. В същото време Мюмюн се събужда някъде си в палатката си…

Read More

 ЕКСТРАОРДИНАРНО СВЯТ 

Прокурорът, който за малко да попадне на електрическия стол

В съда, в малък американски град,  прокурорът призовава първия си свидетел – жена на почтена възраст. Той започва разпита: – Г-жо Джоунс,  познавате ли ме? – Разбира се, че ви познавам, г-н Уилямс. Познавам ви от малък, и честно казано, много съм разочарована от вас. Лъжете,  изневерявате на жена си, манипулирате хората и говорите гадости зад гърба им. Смятате, че сте голям човек, защото не разполагате с достатъчно мозък, за да разберете какво сте – само дребен  бюрократ. Прокурорът е  шокиран. Без да знае какво да прави, той посочва в…

Read More

Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *