В ЕС ще бъде създадена Европейска прокуратура

В ЕС ще бъде създадена нова структура, като дискусиите за нея  продължиха няколко години. В четвъртък, 5 октомври, депутатите гласуваха в подкрепа на създаването на прокуратура на  ЕС, която ще се занимава, по-специално, със злоупотреби с бюджетни средства на Европейския съюз и трансграничните измами с ДДС в голям мащаб.

Сега наказателното преследване на тези престъпления се извършва на национално ниво.

Според плановете, Европейската прокуратура ще започне да работи  през 2020 г. в Люксембург, в създаването и ще участват 20 страни от ЕС, включително Германия. Всяка страна ще изпрати по един прокурор във ведомството. По-късно и други държави от ЕС ще могат да се включат в работата на прокуратурата.

Министърът на правосъдието на Германия Хайко Мас приветства създаването на Европейската прокуратура. Според него,  националните и европейски мерки по наказателно преследване ще станат по-ефективни в бъдеще.

DW

=================
Чакаме Европейско министерство на истината……

 ЕКСТРАОРДИНАРНО ОЛИГАРХИЯ 

Интересни неща се случват в Европа!

Интересни неща се случват в Европа. На теб, като гражданин на страна от ЕС ще ти вземат биометрични данни, ще те чипират, ще ти вземат днк проба,кръв, урина и гръбначна течност, на летището ще проверят и в белъото и пастата за зъби дали не носиш нещо опасно и чак тогава ще те пуснат на летището във Франкфурт за да влезнеш в Германия. А там, оправяй се сам. Ако си гладен, жаден, депресиран или ограбен, твоя си работа, оправяй се. В същото време Мюмюн се събужда някъде си в палатката си…

Read More

 ЕКСТРАОРДИНАРНО СВЯТ 

Прокурорът, който за малко да попадне на електрическия стол

В съда, в малък американски град,  прокурорът призовава първия си свидетел – жена на почтена възраст. Той започва разпита: – Г-жо Джоунс,  познавате ли ме? – Разбира се, че ви познавам, г-н Уилямс. Познавам ви от малък, и честно казано, много съм разочарована от вас. Лъжете,  изневерявате на жена си, манипулирате хората и говорите гадости зад гърба им. Смятате, че сте голям човек, защото не разполагате с достатъчно мозък, за да разберете какво сте – само дребен  бюрократ. Прокурорът е  шокиран. Без да знае какво да прави, той посочва в…

Read More

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *