Турция купува руски ракетни системи С-400

Турция подписа споразумение с Русия за закупуването на ракетни системи за противоракетна отбрана С-400. Това е първата голям турска покупка  на оръжие от Москва.

Турция подписа споразумение с Русия за закупуването на ракетни системи за противоракетна отбрана С-400. Това е първата голяма покупка на оръжие от Москва на Турция, съобщи днес турският всекидневник „Хюриет“.

– Договорите за закупуване на С-400 от Русия са подписани. Депозитът е  платен, доколкото ми е известно, каза турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

И Москва потвърди, че е постигнато споразумение с Турция. Владимир Кожин, съветник на руския президент пои военно-техническо сътрудничество, заяви, че споразумението е подписано и че се подготвя  неговото реализиране.

– Решенията, свързани с това споразумение, са в съответствие със стратегическите интереси на Русия. Разбирам защо отделните западни държави се опитват да окажат натиск върху Турция, каза Кожин.

 

Business Insider: Путин сее хаос на Запад, за да се предпази от преврат

Владимир Путин разбира, че формата на управление, която съществува в Русия, е “архаична, крехка и изкуствена”, счита Business Insider. Ето защо той се стреми да дискредитира демокрацията в  западните държави, като по този начин укрепва  своите позиции и се предпазва от преврат. В същото време, без значение какво могъщество постига Русия на световната сцена, това не е достатъчно за  Путин. “Сега Русия хвърля предизвикателства към Запада на почти всички фронтове, като се започне от кибератаки и очевидни прояви на   ядрена мощ и се завърши с  военни нападения в страните,…

Read More

 

Краят на Европа, началото на Еврабия

Капитулацията на новата Римска империя (ЕС) пред нео-варварите вече е факт. Узаконен, договорен, придружен с политически действия факт. Процес, който е вече формализиран, започнат отдавна, но вече клапанът е отворен, шлюзовете са вдигнати, бариерите и преградите са отместени. Дали това може да се промени, или да се спре, е свръхважен въпрос, на който ще отговоря…чак накрая на тази статия. Сега обаче смятам да споделя с вас мислите си – какво означава това, с което започнах. Да ви разгърна картината, за да се запознаете не само с картинката отгоре, а с…

Read More

 

 

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *