Филм-катастрофа: Каква ще бъде Третата световна война? (видео)

ПРОДЪЛЖЕНИЕ.  Той започва с един малък урок по демография: Авторът показва колко са хората, които са се раждали и умирали на нашата планета за целия период на съществуването на човека и колко хора живеят на Земята в момента.

Според Халоран, Трета световна война може да стане един вид екстраполация на последствията от разрушенията, причинени от хвърлените през 1945 г. над Хирошима и Нагасаки бомби, за сметка на увеличаване на разрушителната им сила и броят на бойните глави.

Режисьорът се се опитал да изследва масовата размяна на ядрени удари, тоест ситуация, в която само една взривена ядрена бомба може да предизвика паника сред международната общност, и да провокира ситуация, в която страните ще започнат хаотично да се замерват с ядрени ракети.

В края на филма авторът повдигна и много практически въпроси, включително всеобщо разоръжаване, забрана на разпространението на ядрени бомби, както и ефективността на мироопазващите инициативи, които съществуват в момента.

Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Add Comment