ЦРУ: Пряка заплаха от ядрена война със Северна Корея засега няма

Непосредствена  заплаха от ядрена война със Северна Корея няма, въпреки нарастването на напрежението, заяви директорът на ЦРУ Майк Помпео.

Помпео обаче призна, че оръжейнaта програма на Пхенян  се развива с темпове, които предизвикват  „все по-голяма тревога“, и отбеляза, че новите изпитания на севернокорейските ракети не би трябвало да учудват никого.

В интервю за Fox News, той подчерта, че „стратегическото търпение“, с което Вашингтон гледаше ракетните и ядрени усилия на  Пхенян, е свършило.

На въпрос колко близо е Северна Корея до създаването на  ядрени оръжия, способни да достигнат САЩ, директорът на Централното разузнавателно управление, заяви: „Сега те са по-близо.“

„Чувал съм тези, които разсъждават, че сме на прага на ядрена война. Аз самият не съм видял данни от разузнаването, които да указват, че сега сме в такова положение.“ – каза Помпео.

Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Add Comment