САЩ официално признаха, че марихуаната убива раковите клетки

Кога лекарите ще започнат да предписват марихуана?


Конспиролозоте доволно и щастливо потриват ръце: САЩ не само постепенно легализират „марихуаната“, но дори и официално признаха, че тя помага в борбата с рака.

Страница, посветена на влиянието на канабиноидите върху раковите клетки, се появи на  правителствения сайт за пациенти с рак.

Националният институт за рака, част от Министерството на здравеопазването на САЩ съобщава, че „канабиноидите могат да бъдат полезни за лечение на рак. И могат да помогнат на пациента да се справи с нежеланите лекарствени реакции, предизвикани от химиотерапия.“

Как да ги използваме? Експерти от Министерството на здравеопазването предлагат няколко възможности: с пушене, да се добавят  към печива или билков чай. Или дори да се пръскат като спрей под езика.

Ето какви могат да очакват пациентите:  блокиране на  растежа на раковите клетки, противовъзпалителен ефект, предотвратяване на растежа на кръвоносните съдове, които доставят храна на тумора, антивирусна активност. В допълнение марихуаната облекчава мускулните спазми, предизвикани от множествена склероза.

US National Institute по  злоупотребата с наркотици ревизира своите препоръки за канабиса. Сега те признават, че тя може да помогне да се отървете от тумор в мозъка. И добавят: Канабиноидите убиват раковите клетки.
FDA одобри редица лекарства за болни от рак, които съдържат канабиноиди.

Защото дори Националният институт по здравеопазване (NIH) потвърди, че марихуаната е много ефективна в  убиването на раковите клетки. И тя  по-добре   се справя с това  от лъчевата  или химиотерапията. Защото, за разлика от тези медицински техники, канабисът оставя здравите клетки непокътнати. Т.е.  работи избирателно.

Те подчертават:  марихуаната помага за избавяне от  рак на мозъка, червата, черния дроб, белите дробове и  гърдата. Ако все пак  пациентът е подложен на химиотерапия, тя  намалява неприятните странични ефекти: болка, тревожност, загуба на апетит и гадене.

Това е доста лоша новина за консерваторите, които в продължение на десетилетия ползваха лъжи и водеха яростна пропаганда срещу това растение?

Интересно колко скоро целият свят ще тръгне по пътя на узаконяване на този „наркотик“?

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *