САЩ официално признаха, че марихуаната убива раковите клетки

Кога лекарите ще започнат да предписват марихуана?


Конспиролозоте доволно и щастливо потриват ръце: САЩ не само постепенно легализират „марихуаната“, но дори и официално признаха, че тя помага в борбата с рака.

Страница, посветена на влиянието на канабиноидите върху раковите клетки, се появи на  правителствения сайт за пациенти с рак.

Националният институт за рака, част от Министерството на здравеопазването на САЩ съобщава, че „канабиноидите могат да бъдат полезни за лечение на рак. И могат да помогнат на пациента да се справи с нежеланите лекарствени реакции, предизвикани от химиотерапия.“

Как да ги използваме? Експерти от Министерството на здравеопазването предлагат няколко възможности: с пушене, да се добавят  към печива или билков чай. Или дори да се пръскат като спрей под езика.

Ето какви могат да очакват пациентите:  блокиране на  растежа на раковите клетки, противовъзпалителен ефект, предотвратяване на растежа на кръвоносните съдове, които доставят храна на тумора, антивирусна активност. В допълнение марихуаната облекчава мускулните спазми, предизвикани от множествена склероза.

US National Institute по  злоупотребата с наркотици ревизира своите препоръки за канабиса. Сега те признават, че тя може да помогне да се отървете от тумор в мозъка. И добавят: Канабиноидите убиват раковите клетки.
FDA одобри редица лекарства за болни от рак, които съдържат канабиноиди.

Защото дори Националният институт по здравеопазване (NIH) потвърди, че марихуаната е много ефективна в  убиването на раковите клетки. И тя  по-добре   се справя с това  от лъчевата  или химиотерапията. Защото, за разлика от тези медицински техники, канабисът оставя здравите клетки непокътнати. Т.е.  работи избирателно.

Те подчертават:  марихуаната помага за избавяне от  рак на мозъка, червата, черния дроб, белите дробове и  гърдата. Ако все пак  пациентът е подложен на химиотерапия, тя  намалява неприятните странични ефекти: болка, тревожност, загуба на апетит и гадене.

Това е доста лоша новина за консерваторите, които в продължение на десетилетия ползваха лъжи и водеха яростна пропаганда срещу това растение?

Интересно колко скоро целият свят ще тръгне по пътя на узаконяване на този „наркотик“?

Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *