Как протича промиването на мозъците


На хората винаги са им промивали мозъците – както се случва в момента, така е било и преди сто години. Винаги е имало умни манипулатори, които успяват да използват всички възможни психологически механизми, за да разколебаят всяко мнение, да насърчат определени дейности или да вкарат в главите на хората конкретни убеждения.

Ето как се прави:

1. Изолация

Промиването на мозъци може да бъде ефективно само по отношение на изолиран субект, който получава малко (или не получава) информация отвън, което е възможно само в контролирано общество като нашето.

2. Скандиране

Има причина, поради която лидерите използват скандирането. Накарайте хората да повтарят един прост лозунг отново и отново. Това заглушава техните вътрешни мисли, а вашите излизат на преден план.

3. Подражание

Подражанието е най- истинската форма на промиване на мозъци. Повтаряйте последните думи, изречени от човек, и той ще бъде по-открит към вас и вашите предложения.

4. Ние сме заедно

Намерете врага и покажете, че той е против „нас“. „Ние“ срещу „тях“ – отлична схема, предизвикваща силни емоции като омраза и преданост.

5. Илюзията за избор

Дайте им възможност за избор, но се уверете, че във всички случаи резултатът ще е един и същ. Ключът към успеха – накарайте ги да мислят, че те имат право на избор, дори ако това не е така. Ще видите, че който и вариант да изберат, те ще бъдат по-уверени в него и по-склонни да го изпълняват.

6. Повторение

Повтaряйте  изявление или мисъл – така те ще звучат убедително.

7. Максимализъм

Описвайте всичко само в черно или бяло. Това е добре, това е лошо. Това е горе, това е долу. Хората, не признаващи полутонове, лесно се убеждават да изпълнят заповедта незабавно и без излишни разсъждения.

8. Страх

Накарайте хората да повярват, че те са изложени на риск, и ги спасете от опасността. Обезпечете безопасност и подслон, или предложете да се унищожи източникът на опасност. Някои измамници, например, ще разкажат своите жертви, че им е направена магия, затова късметът им е обърнал гръб. След това предлагат да я премахнат срещу малко заплащане.

9. Задействайте логиката

Аргументирайте всяка молба. Не искайте да ви дадат колата за малко. Поискайте да ви дадат колата за да можете да стигнете до аптека. Ако имате причина за искането, това звучи логично. Дори странно искане може да бъде изпълнено, ако думите ви са изпълнени с логика.

10. Контролирайте информацията

Предоставяйте информация в оскъдно количество, бързо и на малки порции. След известно време, всичко, което казвате, ще звучи значително, желано, като истина от последна инстанция.

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

(Visited 16 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *