Германия изненадващо скочи срещу САЩ: Американските санкции срещу Русия нарушават международното право

Американците нямат право да наказват германския бизнес заради неговата активност  в Русия. И затова техните санкции нарушават международното право, заяви министърът на икономиката на Германия Бригите Циприс.

Нарушение на нормите на международното право – така нарече  одобрените  от Сената американски  санкции срещу Русия министърът на икономиката на Германия Бригите Циприс.

„Ние ги считаме просто и ясно за противоречащи на международното право,“ – каза тя в интервю за Funke Media Group, което бе публикувано в  понеделник, 31 юли.

„Американците не могат да наказват германските  фирми заради  тяхната бизнесактивност в друга страна“, – подчерта германският министър, добавяйки, че Берлин се опитва да  гарантира  САЩ да не се отделят от „линията на съвместните санкции.“

Плановете на ЕС да въведе ответни мерки срещу Вашингтон тя счита за правилни, но се надява, че те няма да доведат до търговска война.

По-рано Циприс изрази критики по отношение на санкциите на САЩ, като ги нарече „още един  проблемен момент в и без това сложните  отношения“ между САЩ и Германия.

Сенатът на САЩ на 27 юли с голямо мнозинство гласува в подкрепа на актуализиран пакет  от ограничителни наказателни мерки срещу Русия, Иран и Северна Корея. За въвеждането на новите санкции гласуваха 98 от 100 сенатори. В основата на приемането на санкции срещу Москва са анексирането на Крим, както и хакерските атаки с цел да се повлияе на президентските избори.

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *