Зловещ филм разказва как месото oт магазините бавно, но сигурно ни убива (видео)

Малко хора се замислят защо месото в магазините винаги има толкова нежно- розов цвят. А трябва!

Всъщност става дума за един смъртоносен химикал – натриев нитрит (Е 250) – хранителна добавка за запазване на търговския вид на месото. Учените са доказали: в човешкия организъм нитритите образуват * нитрозамини, които предизвикват разкъсване на ДНК и мутация на клетките, а като следствие – рак.

Но гигантска индустрия за месо се интересува само от печалбата.

Защо да се променя нещо, ако е по-лесно да се дискредитират учени и да се осмиват техните сериозни изследвания …

Видеото е на руски, има субтитри с автоматичен превод на български:

* Нитрозамините са химични съединения, които се получават при взаимодействието на нитрити с вторични амини. Образуването на нитрозамини става при определени условия – висока киселинност на средата (като тази в стомаха), високи температури (като при пържене) и др.

Присъствието им е най-голямо в храни (особено в меса), които преди това са обработени с натриев нитрит. Натриевият нитрит се прибавя към много меса (бекон, шунка, наденици и др.), за да забави развитието на бактерии и да предпази пресните червени меса от потъмняване.

Под въздействието на топлина – при готвене на месото, натриевият нитрит взаимодейства с амините, които винаги присъстват в него и се образуват нитрозамини. Също така нитритите от храната с амините в стомаха образуват нитрозамини и това често води до рак на стомаха. Съдържанието на нитрити в храната е намалено на половина в последните 30 години.

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

(Visited 19 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *