Ако всички жители на Земята заживеят в един град? (видео)

What-if-Everyone-Lived-in-Just-One-City

Какво би станало, ако цялото население на  Земята се настани да  живее само  в един град? Колко голям ще бъде  този метрополис, и дали той ще бъде в състояние да обезпечи всички ресурси? Има ли някакви примери от реалния живот за град със свръхвисока плътност на  населението? На тези и други въпроси отговаря RealLifeLore.

През септември каналът на  YouTube RealLifeLore публикува видеоклип с една история за това възможно ли е всички хора на Земята да живеят само в  един град. Видеото изследва плътността на населението в  различни градове и разглежда примери за реално съществуващи пренаселени райони, като например града-крепост  Коулун в Хонг Конг.

Зрителите обаче не останаха  доволни: те се интересуват не само от това, на каква  територия биха се вместили  всичките жители на планетата, но също така  възможна ли е в тази ситуация нормална (или поне минимално удобна) жизнена дейност.

Каналът отговори на въпросите на  публиката с интересно видео. Темата за  мега-града е разгледана от всички страни, защото за толкова важно  строителството трябва да се отчетат редица фактори: хората трябва да имат свободен достъп до чиста вода, електричество и , разбира се,  храна.

В резултат на това един от най-реалистичните варианти стана хипотетичната конструкция  в Бразилия, издигаща се нагоре на  стотици метри, където хората до края на живота си ще бъдат принудени да ядат само сладки картофи.

Този на пръв поглед доста непривлекателна сценарий се основава отчасти на реален проект, Shimzu Mega-City Pyramid в Токио. Shimzu Corporation планира да изгради в Токийския залив плаващ град, който може да побере до 1 милион човека.

Уловката е, че засега  строителите не разполагат с подходяща технология, а строителството,  според експерти, ще започне около 2030 г. и ще бъде завършено до 2110.

Като разказва авторът на  видеото,  за хората, които са принудени да живеят в град-колос, животът няма да е особено сладък, особено в сравнение с начина, по който живеят сегашните жители на големите градове.

От друга страна, предимството на този град е в това, че той може да съществува като самостоятелна система на  сравнително малка площ, сравнима по размер с  площта на Фарьорските острови в Шотландия.

Така че в случай на ядрена война, падане на метеорит или друга глобална катастрофа, човечеството има всички шансове да оцелее без да се налага постоянно да  напуска града.

Следва видео:

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *