НАСА: Огромен астероид ще падне на Земята през февруари

 
Служители на НАСА предупреждават, че през февруари, на Земята ще падне  огромен астероид, който ще бъде причина за мега-цунами. В момента мястото на падане на обекта не е уточнено, но се  знае, че ще бъде видян от  хората във  Великобритания.

За първи път за това, че жителите на Земята ги заплашва огромния астероид WF9, разказа астрономът Демин Дамир. Ученият счита, че падането на такъв голям космически обект ще доведе до много жертви. Най-вероятно при падането на  астероида в океана ще се образува мега-цунами, което може да помете цял град.

НАСА потвърждава информацията, че през февруари на Земята ще падне голям астероид. Трябва да се отбележи, че движението на опасния астероид космическата агенция забелязва още през октомври 2016 г.

Някои изследователи смятат, че астероидът WF9 напълно ще изгори в атмосферата на планетата, но астрономът Демин Дамир е убеден, че такова  голямо небесно тяло лесно ще преодолее  защитата на Земята. Работата по откриването на предполагаемото място на падане на астероида продължава.

Massive asteroid 2016 WF9 to strike Earth and trigger mega-tsunami NEXT MONTH, according to wild online rumours

Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.