Бунтът на машините? В Китай киборг нападна човек!

   
Разработчиците не   били в състояние да обяснят това стряскащо поведение на машината

roboty
Преди няколко дни на IT-изложение в китайския град Шенжен робот нападна човек. По-рано подобни истории се разказваха само в  научно- фантастичните творби.

Китайските медии съобщават, че разбунтувалият се  киборг, подобен на известния персонаж от  „Star Wars» R2-D2, е бил предназначен да забавлява най-малките посетители и  да се снимат с него. Но  в един момент нещо се объркало и машината започва да мачка всичко по пътя си.

Сътрудник от съседната експозиция поискал да изключи захранването на робота, но той минал през крака  му, притиснал го към стената и му оставил множество охлузвания по прасеца и бедрото. Жертвата е била приета в болница, а роботът-бунтовник – изключен.

По-рано медиите в САЩ писаха, че  американски изобретатели са създали роботи, които напълно имитират човешки сексуални възможности. Те ще се появят в магазините в САЩ през следващата година. Новите секс играчки RealDoll на американската компания Abyss Creations ще имат сензори, които реагират на докосване и функциониращи гениталии.

Цената им е 14 хиляди долара. Според основателя на фирмата Мат Mак Молена, той би искал потребителите да развиват към секс- играчките, дори някакъв  вид емоционална привързаност, пише британският The Mirror.

Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *