Естествените антибиотици, които успешно се борят с бактериите

hranaПоради прекомерната употреба на антибиотици, супербактериите вече са развили имунитет към тях, а най- мощните лекарства обикновено имат опасни странични ефекти. Но мъдростта на природата е безгранична : тя е създала необичайно ефективни продукти с антибактериални, антигъбични и антивирусни свойства, които могат да предпазят организма от тежко лечение и да запазят неговата сила.

Не е нужно да отидете по-далеч от хладилника или килера  за да намерите вкусни и безопасни продукти и билки, за да преборите вирусите и най-опасните бактерии.

1 . Чесън

В цял свят чесънът хиляди години се използва за медицински цели. Това удивително растение лекува всичко – от леки болки в ушите до грип, стафилококус ауреус , Helicobacter Pylori , пневмония и дори чума.

Съвременните изследвания показват, че в чесъна има много антиоксиданти , които унищожават свободните радикали и бактерии в кръвта, като по този начин защитават и укрепват имунната система.

Чесънът съдържа активното вещество алицин, което може да атакува и да унищожава всички видове вируси и гъбични инфекции (включително кандида), за разлика от съвременните антибиотици. Употребата на чесън профилактично може да помогне за защитата на организма срещу различни патогени, предотвратявайки появата на заболяването.

2. Ехинацея

Ехинацеята се използва от векове за укрепване на имунната система и за  борба срещу различни заболявания. Традиционно се използва за лечение на бактериални и сифилитични поражения, инфекция на кръвта, отворени рани, целулит, дифтерия. Тази мощна  билка има способността да унищожава най-опасните бактерии , включително Staphylococcus ауреус , въпреки че обикновено се използва при настинки и грип.

3 . Джинджифил

Джинджифилът е кореноплод, който отдавна се използва за лечение на дихателните пътища. Установено, че съединенията , съдържащи се в растението, се противопоставят успешно на някои грамотрицателни бактерии, както и множество патогенни микроорганизми в устната кухина.

4 . Мед

В световен мащаб  медът се използва за лечение на заболявания и наранявания, дълго преди да бъдат  разработени изкуствените антибиотици .

Медът съдържа фермент, който е по същество антимикробен и инхибира растежа на някои видове бактерии .

В китайската медицина медът се използва за намаляване на болката , неутрализира токсини, за нормализиране на работата на черния дроб, а неговите антибактериални свойства се използват при лечението на бактерии като  хеликобактер пилори , която причинява стомашни язви .

5 . Лимон

Голям брой проучвания са насочени към проучване на антибактериалните  свойства на лимона. Установено е, че лимонът съдържа кумарин и тетразин: двете съединения са ефективни в борбата срещу болестотворни организми.

Лимонът, като лука и чесъна,  е естествен антибактериален продукт и се използва както локално, така и за вътрешна употреба.

6 . Ферментирали продукти

В момента , все повече и повече лекари за възстановяване на микрофлората (добрите бактерии) призовават да се  приемат във връзка с лечението с антибиотик – пробиотици. Техен източник са маринованите зеленчуци, богати на микроорганизми, които могат да бъдат закупени в магазин за хранителни стоки или да се приготвят у дома. Непастьоризирано кисело зеле, кисели краставички – всички тези продукти са идеални за повторно обогатяване на червата с пробиотици. Може  да се започне с няколко чаени лъжички, с постепенно увеличаване на дозата .

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *