Безцелното съществуване води до ранна смърт

celСпоред психолози, дълголетието е достъпно за хора, които имат цел в живота и нещо правят. Ако съществуването е  безцелно, човек се пенсионира и не прави нищо, след това е малко вероятно да живее дълго, пише The Daily Mail.

При това не става дума за намиране на нова пълноценна работа. Това може да бъде доброволен труд или някакъв  дългосрочен проект. Сама по себе си целта не е от значение, подчертават служители от университета Карлтън.
Теорията е следната: хората, които имат цели в живота на средна възраст често избират здравословен начин на живот  за да постигнат целите си.

И колкото по-рано са поставени тези цели, толкова по-голяма е вероятността за преход към здравословен начин на живот в по- млада възраст. Това показва дълго наблюдение върху 6000 американци. В началото на проучванията хората били  интервюирани за целите им в живота , положителни или отрицателни нагласи и техните емоции.

След 14 години  9% от анкетираните починали. И най-вече това били хората, които не са имали някаква цел в живота, оплаквали се от негативни емоции и отношения. Не е изненадващо, след като се пенсионира и напусне  професията си, заемала живота му, възрастният човек започва да се чувства зле.

Но, подчертават учените,   цел в живота  е важно да намерят не само възрастните, но и младите хора.

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:

© 2020 druginovini.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *