Ресторантьор продаде бизнеса си за да плати операция на своя работничка

Boss-Tumor-restaurantВ днешно време такива прояви  могат да се преброят на пръстите на ръцете. За щастие  те все пак се случват. В САЩ.

Michael De Beyer бил собственик на ресторанта „Kaiserhof“ и бар в Монтгомъри (Тексас) в продължение на 17 години. При него  работят 19 -годишната Бритни Матис, сестра и и майка и. Всичко е наред, докато Матис не открилка на краката си обрив. Тя отишла на лекар, където след изследвания и било казано, че нейното състояние е свързано с нарушения в кръвосъсирването . След това лекарите направили томография и съобщили на момичето страшната  диагноза – мозъчен тумор .

Застраховка Бритни нямала, така че възникнал въпроса  как ще се плащат огромни медицински сметки. Нейният баща починал през 2000 г.  също  от мозъчен тумор, за който той дълго време не знаел нищо, а когато научил, нямал пари дори и  да си направи  изследване и да разбере дали този тумор е злокачествен или доброкачествен.

А сега историята с  бащата, била на път да се повтори и с дъщерята. И щяла да се повтори, ако не е бил работодателят на Бритни , който продал собствения си ресторант и бар,  и платил лечението на  момичето.

За своя бизнес De Beyrer взел около два милиона долара. Бившият ресторантьор заяви пред репортери, че след като е останал без бизнес,  възнамерява да посвети повече време на жена си и децата си.

http://foodbeast.com/2014/01/07/man-sells-restaurant-of-17-years-to-help-employee-with-tumor/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *