ЕКСТРАОРДИНАРНО ОЛИГАРХИЯ 

Eвропейската комисия ще отпусне още 500 млн. евро за приемане на бежанци от Северна Африка

Честитката от ЕК е следната:  България и Румъния да влязат в Шенген,  а  Европейският съюз да приеме още най-малко 50 000 “бежанци”, което било мярка срещу трафика на хора и нелегалната миграция.

Брюксел ще предостави финансова подкрепа на държавите от ЕС, които ще приемат 50 000 законни мигранти.

Европейската комисия ще отпусне 500 милиона евро за подкрепа на страните от ЕС, в които ще бъдат настанени общо 50 000 бежанци от Северна Африка. Това  съобщи  в сряда, 27 септември, в Брюксел,  еврокомисаря по вътрешните работи и миграционните въпроси Димитрис Аврамопулос.

“Трябва да осигурим алтернатива на опасните пътища”, по които незаконните мигранти влизат в Европа, подчерта той. Това са предимно  лица от Либия, Египет, Нигер, Судан, Чад и Етиопия. 11 държави от Европейския съюз вече обявиха готовността си да приемат 14 хиляди бежанци.

Разширяване на контрола по вътрешните граници

В същото време в Брюксел  искат да удължат контрола си по границите между страните от Шенгенската зона, като максималният срок да  бъде три години.

Австрия, Германия, Дания, Швеция и Норвегия въведоха граничен контрол в средата на миграционната криза през 2015 г. През февруари 2017 г. Съветът на ЕС, по препоръка на Европейската комисия, даде разрешение на тези страни да удължат временния режим с още три месеца – до средата на май. Виена настоява да действа постоянно.

DW

 

 

Челен опит: Кипър е спечелил 4 милиарда евро от продажбата на гражданство в ЕС

Европейските политици очакват дебат в ЕП по този въпрос Руски милиардери и олигарси, както и представителни на украинския елит,  обвинени в корупция, са сред стотиците, които са получили гражданство на ЕС по  скандалното правило “златна виза” за Кипър, съобщи Гардиън. Правителството на Кипър от 2013 г. е събрало повече от 4 милиарда евро , давайки гражданство на богати хора и правото им да живеят и работят в ЕС в замяна на пари или инвестиции. Само през миналата година повече от 400 човека са получили  подобно гражданство. Сред тези, които са…

Read More

Интересни неща се случват в Европа!

Интересни неща се случват в Европа. На теб, като гражданин на страна от ЕС ще ти вземат биометрични данни, ще те чипират, ще ти вземат днк проба,кръв, урина и гръбначна течност, на летището ще проверят и в белъото и пастата за зъби дали не носиш нещо опасно и чак тогава ще те пуснат на летището във Франкфурт за да влезнеш в Германия. А там, оправяй се сам. Ако си гладен, жаден, депресиран или ограбен, твоя си работа, оправяй се. В същото време Мюмюн се събужда някъде си в палатката си…

Read More

 

Протести в Каталуния (галерия +видео)

В Испания протестираха в подкрепа на референдума за независимост на Каталуния. А кметът на Барселона Ада Колау говори вчера в подкрепа на референдума, като призова каталунците да излязат на улицата и да се борят за правата си. Което те и направиха.   Независимост? В Барселона след ареста на 14 политици започнаха масови протести В Барселона  испанската полиция арестува помощника на заместник-председателя на каталунското правителство Хосеп Мария Хове, както и 13 други чиновници за  подготовката…

Read More

 

loading...
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Related posts

Leave a Comment